Kvalitet och miljö

Matning.jpgKvalitets- och miljöledningssystem

Kvalitet och miljö har alltid haft hög prioritet hos FALK och certifierade kvalitets- och miljöledningssystem finns sedan 1990-talet. Tack vare en avancerad och välskött process med hög kvalitet, blev FALK godkänd som leverantör till svenska fordonstillverkare redan på tidigt 80-tal. FALK är certifierat enligt ISO 9001.

FALK har alltid varit mån om miljön och en tidig certifiering enligt ISO 14001 har varit en del i detta. Satsning på pulverlackering redan på 70-talet innebar en process utan lösningsmedel. I kombination med zinkfosfatering var FALK pionjär med att erbjuda en process där man kombinerade effektivt korrosionsskydd och miljövänlighet.

Ett detaljerat handlingsprogram, med fokus på ständiga förbättringar, garanterar en fortsatt positiv utveckling inom både kvalitet och miljö.

Certifikat

Cert-ISO9001.jpg Cert-ISO14001.jpg
ISO 9001 ISO 14001

Förenklad administration för kunden

FALK kan administrera alla aktiviteter vid leverans till slutkund. Önskad leveranstid finns i vårt system och vi ser till att leverans sker i rätt tid.
FALK tar fram godsflaggor och följesedlar ur eget system och i kundens namn, bokar frakt och aviserar leveransen till slutkunden. Vår kund behöver inte göra någonting, underlag kommer automatiskt från FALK, vilket utgör underlag för kundens fakturering mot slutkunden. Detta innebär minskad administration för vår kund.

I samband med tillkommande operationer utöver egen ytbehandling, till exempel blästring före målning eller montering av olika slag efter målning, åtar sig FALK att administrera dessa. Det kan gälla planering och inköp av tjänster eller detaljer som skall monteras i eget hus eller
externt vid behov av mer avancerade maskiner. Kunden får en samlad faktura för hela paketet och egen minskad administration.