Lackering av plåtkomponenter där det ställs stora krav på korrosionsskydd

En mångårig erfarenhet av olika lackeringsmetoder och konsekvent satsning på kvalitet och miljö har fört FALK till en tätposition inom svensk lackering.

Effektivt korrosionsskydd

Vår huvudverksamhet består av lackering av plåtkomponenter där det ställs stora krav på korrosionsskydd. Våra kunder finns därför till största delen inom fordonsindustrin men även inom andra områden där kraven är höga.

Processen består av zinkmanganfosfatering, katodisk elektrodopplackering (ED) och pulverlackering. Denna ytbehandling lämpar sig väl för kallvalsat stål, el- och varmförzinkat stål och aluminium. ED-lackering kan användas som grundfärg men också för enskiktsmålning där krav finns på tunna och jämna skikt.

Montering och förpackning

Efter ytbehandlingen är det inte ovanligt att någon form av montering skall utföras. Genom att utföra monteringen i direkt anslutning till lackeringen sparas både tid och pengar.

Falk har erbjudit monteringstjänster sedan många år och intresset från våra kunder har ökat kraftigt under senare år. Efter lackering och eventuell montering sker förpackning av detaljerna. I de flesta fall skickas godset direkt till slutkunden.

Leveransprecision

Redan 1990 infördes ett för vår verksamhet anpassat MPS-system och ett EDI-system för online-kommunikation med kunden angående leveransplaner och leveransaviseringar mm.

Dessa system har successivt utvecklats och möjliggör en detaljerad styrning av produktionen, och ger en dokumenterat hög leveransprecision.

ED-Lackering
Rulla till toppen